Ung Vänster-medlem misshandlad av nazister

I söndags attackerade nazister bland annat en medlem från Ung Vänster i Landskrona. Vänsteraktivisterna såg att nazister var ute, och gick fram för att ifrågasätta varför dessa hade satt upp nazistiska klistermärken, varpå nazisterna gick in i en lägenhet och hämtade tillhyggen som basebollträn och pepparspray. Aktivisterna blev pepparsprayade i ögonen och sedan misshandlade av de tre killarna.

Vi har de senaste åren sett en upptrappning av det fascistiska våldet. I mars blev kamrater brutalt misshandlade och knivhuggna av nazister i Malmö, varav en person hamnade i koma. Tidigare i år blev en manifestation överfallen av nazister i Kärrtorp. Våldet från fascisterna hotar alla som är organiserade, rasifierade eller hbt-personer och har de senaste åren eskalerat.

Fascisterna använder sig av våld för att tysta oss och vår kamp. Därför är det viktigt att vi inte låter dem hindra oss från att kämpa. Det är viktigare nu än på länge att organisera sig i den antifascistiska rörelsen. Det är vår organisering som hotar fascisterna, det är genom att kämpa tillsammans som vi kan krossa fascismen. Organisera dig mot rasism och fascism, för ett annat samhälle. Vi behöver vara många i kampen varje dag.

Måndagen den 27 oktober kl 18 anordnar bland annat Ung Vänster Landskrona en manifestation mot nazistiskt våld på Rådhustorget i Landskrona.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.