”Det är genom vår organisering och gemensam kamp som vi kan trycka tillbaka till fascismen”

Under de senaste månaderna har två bombdåd skett mot flyktingförläggningar och mot ett syndikalistiskt bokcafé i Göteborg . Det skulle också explodera en tredje bomb vid ännu en flyktingförläggning. Detta är början på ännu en våldsvåg från rasister och fascister. Det här sker inte bara i Sverige utan världen runt. I Kanada mördades sex människor i en skjutning i en moské. Fascismen är en våldsam och auktoritär rörelse som i sin natur är våldsam mot rasifierade, socialister, HBTQ-personer och alla som motsätter sig rasism. Det ökande våldet måste ses som en del av en reaktionär strömning i samhället, som syns både i världsnyheterna och i vår vardag.

Tidningarna Expo och Aftonbladet har skrivit om hur Europaparlamentet har betalat ut miljonbelopp och subventionerar därmed en högerextrem front genom hela Europa och detta får vi skattebetalare stå för. I Sverige har vi  riksdagspolitiker som går på stan och slår ner vanligt folk.

Fascisterna använder sig av våld för att tysta oss och vår kamp. Vi får aldrig låta dem hindra oss från att organisera oss och kämpa. Det är viktigare nu än på länge att organisera sig mot den växande fascismen. Det är genom vår organisering och gemensam kamp som vi kan trycka tillbaka till fascismen.

När det fascistiska våldet ökar, när vi blir nedslagna på gatan, när våra hem bränns ned och våra bokcaféer förstörs. Då står vi tillsammans och bemöter det med vår antifascism överallt där fascismen visar sig.

Antaget på Ung Vänster Skånes årskonferens 2017-02-12

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.