Sex timmars arbetsdag – ta striden om tiden!

I Sverige idag går nästan var femte ungdom utan jobb. Samtidigt gör de svenska storföretagen enorma vinster som går rakt ned i överklassens fickor. Vi har fått nog av överklassens girighet. Nu är det vår tur! Ung Vänster Skåne kräver sex timmars arbetsdag med bibehållen lön. Det är vårt arbete som skapat företagens mångmiljardvinster. Kostnaden för dessa vinster betalar vi med våra slitna kroppar och psykisk ohälsa. Vi kräver att vi får tillbaka mer av allt det arbete vi lägger ner, för vi vill ha tid att leva och makten över våra egna liv.

 
En av anledningarna till att kvinnor tjänar mindre än män är att de många gånger tvingas jobba ofrivillig deltid. Sex timmars arbetsdag med bibehållen lön skulle alltså minska lönegapet mellan män och kvinnor och ta oss ett steg närmare jämställdhet. Sex timmars arbetsdag är alltså ett feministiskt krav och är en fråga om rättvisa. Det är ett val mellan mer pengar åt överklassen och ett vettigt liv för oss andra. Med sex timmars arbetsdag skulle färre ungdomar gå arbetslösa och fler skulle ha en lön att leva på.

 
I vår kommer Ung Vänster Skåne driva en kampanj om sex timmars arbetsdag, i skolor och runtom i hela Skåne. Kom med oss – tillsammans tar vi striden om tiden!

omslagsbild_facebook

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.