Klubbarna

Ung Vänster är uppbyggt i klubbar och det är i klubbarna som vi är aktiva.

I klubben ordnar man föreläsningar, delar ut flygblad när fritidsgården ska läggas ned, sätter upp affischer mot rasism när nassarna invaderat bostadsområdet och ordnar demonstrationer utanför kommunkontoret när de drar ned på pengarna till skolan. Det är också här vi diskuterar hur vi ska göra för att få skolan att ordna självförsvar för tjejer, hur vi startar antirasistiska skolgrupper och hur det kapitalistiska systemet egentligen fungerar.

På klubbens medlemsmöten väger allas ord lika tungt. En medlem, en röst. Därför blir klubben precis det du och dina klubbkamrater gör den till. Vi har otroligt mäktiga motståndare, så om vi ska lyckas besegra den kan vi inte sitta och rulla tummarna i väntan på att saker ska förändras av sig själv.

Vill du veta vad Ung Vänster håller på med i ditt område kan du höra av dig till närmsta klubb eller till vår expedition i Malmö på telefon 070-792 14 21 eller mail: skane@ungvanster.se. Klubbarnas kontaktinformation hittar du längre ner på sidan.

Du kan också klicka på ”Bli medlem” högst upp på sidan och fylla i formuläret så skickar vi information om vad som händer i klubben hem till dig.

malmöFinns det ingen klubb i närheten av där du bor? Kontakta expeditionen så hjälper vi dig!

Kontaktuppgifter till klubbarna:

Helsingborg: helsingborg@ungvanster.se
Ung Vänster Helsingborgs Facebooksida

Hässleholm: hassleholm@ungvanster.se
Ung Vänster Hässleholms Facebooksida

Höör: skane@ungvanster.se
Ung Vänster Höörs Facebooksida

Lund: lund@ungvanster.se
Ung Vänster Lunds Facebooksida

Malmö: malmo@ungvanster.se
Ung Vänster Malmös Facebooksida

Ystad: ystad@ungvanster.se
Ung Vänster Ystads Facebooksida

Ängelholm: angelholm@ungvanster.se
Ung Vänster Ängelholms Facebooksida